søndag 5. september 2010

LastPass - passordbeskyttelse

Mange opererer med flere ulike passord for å få tilgang til de ulike sosiale nettstedene sine, og flere kjenner sikkert igjen situasjonen å sitte der og plutselig ikke huske det passordet du trenger akkurat . Dette unngår du hvis du har tatt i bruk LastPass som hjelper deg til å holde rede på passordene dine. Last ned og installer LastPass, legg inn passordene dine på de ulike nettstedene som krever passordtilgang, og du slipper å gå rundt og huske mange passord.

LastPass er gratis, last ned programmet fra lastpass.com velg Internet Explorer (det er den nettleseren som brukes her på skolen). Senere logger du på LastPass med ditt passord, noe som gjøres bare hver gang du går inn på maskinen, da har du automatisk tilgang til de nettstedene du har lagt inn i LastPass-funksjonen. Plasser dem gjerne i grupper du selv oppretter. LastPass lagrer ditt brukernavn og passord, velg selv hva du vil fylle ut når du registrerer deg, gjerne automatisk utfylling og automatisk pålogging på tjenester, det er mest brukt. Det betyr at din LastPass-konto følger deg som bruker, og ikke maskinen. Er du ikke eneste bruker på en maskin, anbefales ikke å legge inn automatisk innlogging via LastPass, velg heller å logge deg på for hver gang, som beskrevet over.

Når du logger deg inn på LastPass, får du opp en meny med ulike funksjoner og valg, her kan du gjøre endringer, se hvilke sider du har vært inne på sist og legge inn egne dokumenter under sikre notater med passordbeskyttelse. Det er altså ikke bare nettsteder som kan sikres med passord.

Grei bruksansvisning hvordan LastPass virker får du her:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar