mandag 30. august 2010

Prosjektmidler fra Buskerud Fylkeskommune

Vi går inn i et spennende skoleår. St. Hallvard videregående skole har fått prosjektmidler fra Buskerud Fylkeskommune for å se nærmere på bruken av Facebook i læringsarbeidet, et prosjekt kollega Anita Storm Olsen og jeg skal arbeide med i felles VG1-klasse. Anita tar seg av Facebook i engelskundervisningen, jeg i norskfaget. Vi er spent, Facebook skal brukes aktivt i fagene våre.

Siden elevene er nye her på skolen, de kommer rett fra ungdomsskolen og har kanskje opplevd en annen kultur for bruk av Facebook enn det vi praktiserer her, må vi nok avsette litt tid på å gjøre dem kjent med prosjektet. Hva gjør vi dersom noen nekter å være med på dette eller ikke er på Facebook? Vi kan jo ikke tvinge elevene til å opprette egne profiler. Eller om noen ikke er komfortable med at andre ser det de skriver? Dette er problemstillinger vi må ta hensyn til og som kan bli en realitet, sikkert er det at vi som underviser må ha diskutert dette på forhånd og ha en strategi klar for slike eventualiteter.

Jeg har erfaring med bruk av egen Facebook-side i norsk på VG2 sist skoleår, der var alle elevene på Facebook, og det var slik sett ikke noe problem å opprette egen fagside, hvor de skulle publisere egne kommentartekster og skrive tavleoppslag. Klassen fortsetter også dette skoleåret med egen norskfagside på Facebook med ny fagside for VG3.

Foreldrene må også orienteres, de skal vite hva vi holder på med. Det er mange hensyn å ta, derfor er jeg spent på mitt nye Facebook-skoleår og elevenes reaksjoner. Gleder meg til å samarbeide med Anita og de andre kollegene som har fått IKT-prosjektmidler fra Buskerud Fylkekommune. Vi ønsker hverandre lykke til!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar